محاسبه تحمل بار قوطی

هدف استفاده از تیرآهن برای ساخت یک سازه پایدار، انتقال بار از دیوارها و ستون ها به زمین است. یکی دیگر از مصالح ساختمانی که می تواند این کار را انجام دهد، قوطی است. در این مقاله به محاسبه تحمل بار قوطی می پردازیم. پس با سپاهان استیل همراه باشید.

کاربرد قوطی

 

قوطی یک استوانه توخالی مستطیل یا مربع است که در صنعت ساختمان سازی و صنایع مختلف دیگر مانند پزشکی، نیروگاهی، اتومبیل سازی و ... کاربرد دارد. کیفیت و تحمل بار قوطی بسیار بالا است. سطح قوطی یکپارچه و جوش پذیر است.

 


بهترین قیمت قوطی پروفیل در سایت آهن ملل مشاهده نمایید.


انواع قوطی

 

قوطی‌های متعددی با شکل‌های هندسی متفاوت وجود دارد که برای تحمل بار وارد شده استفاده می‌شود. انواع قوطی‌ها عبارتند از:

 

  • قوطی‌های با ضخامت‌های متفاوت که برای ماشین سازی، ستون وال پست و تیر در ساختمان کاربرد دارد.
  • قوطی‌های مستطیل و مربع که با مقاطع کوچک به عنوان نرده‌های فلزی برای کنار راه پله‌ها، نرده کشی و درب و پنجره، کنار راه پله‌ها و نرده کشی اطراف دیوار کاربرد دارد.
  • از قوطی‌ های با مقاطع مربع و مستطیل در ساخت انواع پایه‌ های میز و صندلی نیز استفاده می‌ شود.
  • قوطی‌های مربع و مستطیل با مقاطع بزرگ‌تر که به قوطی‌های ستونی شناخته می‌شوند و در ساختن اسکلت فلزی و سازه‌ها استفاده می‌شود.

source: محاسبه تحمل بار قوطی

پایه فنس یا پایه حصار، روش نصب و کاربردهای آن

پایه فنس یا پایه حصار چیست؟

پایه فنس یا پایه حصار چیست؟

پایه فنس یا پایه حصاربه پایه هایی می گویند  که از جنس آهن باشند. کاربرد این پایه ها در انواع نبشی، قوطی پروفیل و لوله برای نصب توری حصاری می باشد. تیر حصار لوله ای، به دلیل استحکام و مقاومت بالا و قیمت مناسب تر در مقایسه با دیگر انواع آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

پایه فنس به شکل های گوناگونی چون تک شاخ و یا جفت شاخ به تولید می‌رسد. بر روی هر شاخک ۳ عدد سوراخ ۶ میلی متر جهت نصب سیم خاردار و در پایین پایه یک صفحه بیس پیلت ۲ میلی متر به منظور محکم شدن در بتن متصل شده که بر سر هر پایه نیز یک صفحه بیس بیلت ۲ میلی متر جهت محکم شدن در بتن متصل شده است.

 برای جلو گیری از ورود آب و خوردگی، سر هر پایه توسط یک کپ فلزی جوش خورده مسدود شده است.

روش نصب پایه حصار

در این بخش قصد داریم فرآیند نصب پایه حصار را شرح دهیم. در ابتدا لازم است که با تعیین مرزهای زمین و اندازه گیری محیط آن، محل دقیق و تعداد پایه فنس های مورد نیاز را مشخص کنیم.

معمولا فاصله پایه حصاری ها از هم  2 الی ۳ متر در نظر گرفته می شود. سپس بر اساس کاربرد و محل مورد استفاده و قیمت، نوع فنس و پایه فنس مورد نیاز خود را تعیین کنید.

برای نصب پایه فنس ها محل آن­ها را حفاری کرده و آن ها را در مرکز چاله ها قرار داده و بتن ریزی را انجام دهید. در این مرحله شیب بتن ریزی باید طوری تعیین شود که آب در محل پایه حصاری جمع نشود و در صورت استفاده از لوله و یا قوطی به عنوان پایه حصار، سر آن را توسط گپ و یا عدسی فلزی مسدود کرده تا از ورود آب به آن جلوگیری شود.

 

کابردهای فنس یا پایه حصار

فنس و پایه فنس یکی از تجهیزات حصار کشی است که از دیرباز نیاز آن به وجود آمد. از زمانی که ایجاد امنیت و حصارکشی در اطراف خانه ها، باغ ها و ساختمان ها یکی از نیازهای اولیه شد.

این تجهیزات در شکل ها و انواع و جنس های مختلفی تولید شدند، البته نه به شکل امروزی. در گذشته قبل از هر چیز مقاومت این محصول دارای اهمیت داشت.

بنابراین به مرور تلاش شد تا محصولاتی تولید شوند که در شرایط بد آب و هوایی بتوانند بالاترین طول عمر را دارا باشند.

در گذشته از بوته ها و شاخه های درختان برای ایجاد حصار استفاده می شد، به مرور با رشد تکنولوژی تجهیزاتی به شکل فنس های امروزی شکل گرفت و مدام تلاش شد تا جنس آن ها از مواد مقاوم تری باشد. پایه ها و فنس های گالوانیزه امروزه بهترین نوع این دسته از محصولات هستند.


source: پایه فنس یا پایه حصار، روش نصب و کاربردهای آن

سینی کابل گالوانیزه چیست؟

سینی کابل چیست؟

سینی کابل سازه ای است که برای محافظت از سیم و کابل برق، همچنین هدایت شبکه بر روی مناطقی چون زمین، زیر زمین، دیوار، سقف استفاده می‌شود. البته امروزه برای اتاق سرور بیشتر سبد کابل انتخاب بهتری می باشد.

برای ساخت این محصول از فلزات مختلفی استفاده می‌شود که پر کاربرد ترین آن‌ها فلز آهن با روکش گالوانیزه است.

معرفی سینی کابل گالوانیزه

سینی کابل گالوانیزه، نوعی سازه است که از آن برای محافظت از سیم و کابل برق همچنین هدایت شبکه بر روی مناطقی چون زمین، زیر زمین، دیوار، سقف استفاده می‌شود.

برای ساخت این نوع سینی کابل، معمولا از فلز آهن با روکش گالوانیزه یا روی استفاده می شود. البته ممکن است که از متریال هایی چون آهن رنگ شده و پلاستیک برای ساخت آن استفاده شود.

انواع تولید سینی کابل‌های ساخته شده از ورق گالوانیزه

سینی کابل گالوانیزه سرد

در این نوع سینی کابل، بعد از انجام عملیات سوراخ کاری و برشکاری بر روی ورق گالوانیزه فابریک، آن را خم کرده و مورد استفاده قرار می‌دهند.

سینی کابل گالوانیزه گرم

در این نوع سینی کابل، بعد از انجام عملیات برش کاری، سوراخ کاری، خم کاری بر روی ورق سیاه، داخل وان اسیدشویی کرده و سپس در مرحله بعدی عملیات گالوانیزاسیون بر روی آن انجام می‌شود تا برای مصرف آماده شود.


source: سینی کابل گالوانیزه چیست؟

پروفیل گالوانیزه چیست؟

معرفی پروفیل گالوانیزه و انواع آن

به فرآیندی که در آن از یک پوشش فلزی برای محافظت از فلزی که در ساخت پروفیل استفاده شده گالوانیزاسیون گفته می‌شود. وقتی سطح فولاد را با استفاده از عنصر آلیاژی روی بپوشانیم، به گالوانیزه تبدیل می‌شود، که باعث بالارفتن مقاومت فولاد‌، در برابر خوردگی و زنگ زدگی می‌شود. از مقاطع گالوانیزه در حمل و نقل های عمومی، ایستگاه های اتوبوس، فرودگاه ها، سیستم های آب آشامیدنی، کارگاه ها، ساختمان ها، گلخانه ها، خطوط انتقال ارتباطات و انرژی، بزرگراه ها و غیره استفاده می‌شود. البته گالوانیزه سبب تغییر در خواص مکانیکی فولاد نمی‌شود. همچنین کاربرد ویژه ای در صنعت دارد.

همچنین این فولاد به علت مزایای بی شماری که دارد نظیر محافظت از مقطع فولادی در برابر خوردگی، زنگ زدگی و غیره در مقایسه با سایر پروفیل های دیگر کاربردی تر است.

پروفیل گالوانیزه چیست؟

پروفیل به مقطع فلزی گفته می‌شود که از آن در صنعت ساخت و ساز به ویژه در درب و پنجره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از با دوام ترین و اقتصادی ترین محصولات مورد استفاده در فضاهای باز در برابر خوردگی، محصولات گالوانیزه هستند.

انواع پروفیل گالوانیزه

برای ساخت پروفیل های گالوانیزه از ماشین آلات تمام اتوماتیک استفاده می‌شود. انواع پروفیل های گالوانیزه شامل موارد زیر است.

انواع تولید پروفیل گالوانیزه

در ادامه به شرح و بررسی هریک از این روش ها به طور جداگانه می‌پردازیم.

فولاد پیش گالوانیزه

به فولادی که در قالب ورق گالوانیزه شده استفاده می شود فولاد پیش گالوانیزه گفته می‌شود.

روش پیش گالوانیزه با عنوان دیگری به نام آسیاب گالوانیزه شناخته شده است.

این روش به طوری است که پس از ارسال ورق از طریق آسیاب به گالوانیزه، این ورق در اندازه های مشخصی بریده شده و مجددا به یکدیگر چسبانده می‌شوند.

یکی از مزایای استفاده از روش پیش گالوانیزه در مقایسه با گالوانیزه گرم، داشتن ظاهر بهتر مقطع تولید شده می‌باشد.

از مواد پیش گالوانیزه برای طیف گسترده ای از مقاطع نظیر کانال های باز، مجرا و غیره استفاده می‌شود.


source: پروفیل گالوانیزه چیست؟

چدن چیست؟

چدن مزایا و ویژگی ها ی آن

چدن یک آلیاژ آهنی است که در صنایع گوناگون کاربرد دارد.در این مقاله ما قصد داریم شما را با چدن آشنا کنیم. با سپاهان استیل همراه باشید.

خواص فیزیکی و شیمیایی انواع چدن

چدن یک آلیاژ آهنی پرکاربرد با درصد بالاتر کربن و سیلیسیم نسبت به فولاد می باشد. از انواع چدن میتوان چدن سفید، چدن خاکستری، نشکن، چکش خوار و گرافیت فشرده، تولید میگردد. چدن اصولا از عناصری چون: آهن، کربن، سیلیسیم، فسفر، گوگرد، منگنز و غیره تشکیل شده است.هر نمونه چدن دارای خصوصیات و ویژگی های منحصر به خود میباشد. چدن در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی و ساخت وسایل چدنی کاربرد دارد.

ترکیب شیمیایی چدن

همان طور که در اول مقاله گفته شد، چدن‌، از ترکیب عناصر اصلی و فرعی تولید می‌گردد. باید در زمان ترکیب عناصر به چدن، به مقدار هر یک از عناصر دقت کرد تا آلیاژ، خاصیت خود را از دست ندهد و ناخالصی نداشته باشد. حدوداً ۹۲ درصد آهن، ۲ الی ۴ درصد کربن و ۱ الی ۳ درصد سیلیسیم با یک دیگر ترکیب می‌شود و در حدود یک درصد دیگر هم به عناصر دیگر اختصاص داده می‌شود و چدن ساخته می‌شود.

این عناصر عبارت‌اند از:

  • سدیم
  • کروم
  • آلومینیوم
  • منیزیم
  • مس
  • وانادیم
  • دیگر فلزات

ویژگی‌های چدن

  • بدون داشتن حالت خمیری از جامد به مایع تبدیل می‌شود.
  • قابلیت چکش‌خواری
  • سخت و شکننده بودن
  • تأخیر در زنگ‌زدگی
  • مقاوم در برابر حرارت مقاوم
  • به صرفه بودن و قیمت مناسب
  • انواع و کاربردهای متفاوت
  • سنگینی وزن

نقطه ذوب چدن

چدن‌ها به دلیل ناخالصی‌هایی که دارد، در برابر بقیه عناصر، نقطه ذوب پایین‌تری دارد. نقطه ذوب چدن حدوداً بین ۱۴۲۰ تا ۱۴۷۰ درجه کلوین است.

انواع چدن

چدن‌ها، ترکیبات شیمیایی متفاوتی دارد. هر کدام نسبت به ترکیباتش، کاربردها و قابلیت‌های متفاوتی دارد. در ادامه با چند نمونه از انواع چدن آشنا می‌شوید.

چدن سفید

برای تولید چدن سفید، در ترکیبات آن از مقدار کمی کربن استفاده می‌شود و سریع‌تر سرد می‌شود. قسمت عمده کربن به شکل نیمه پایدار (سمنتیت) رسوب می‌کند و سفتی چدن را زیاد می‌کند.

چدن سفید را اگر به شکل شکسته شده نگاه کنید، نقره‌ای رنگ است. چدن سفید، تردی بیش از حد دارد؛ به همین دلیل، برای بیشتر صنایع استفاده نمی‌شود؛ و فقط در ساخت پروانه‌های توربین‌های باد استفاده می‌شود.

چدن سفید، به خوبی ریخته گری نمی‌کند و به اندازه بقیه چدن‌ها، خوب نیست و دلیل آن هم دمای انجماد بالای چدن سفید است.

چدن سفید، مقاومت بالایی در برابر فرسایش دارد و مقرون به صرفه و اقتصادی است.

 چدن خاکستری

بعد از شکسته شدن چدن خاکستری، رنگ خاکستری آن به دلیل وجود گرافیت‌های ورقه‌ای درون آن، دیده می‌شود. به این نوع چدن، چدن خاکستری میگویند. یکی از پر کاربردترین و مهم‌ترین آلیاژهای زیرشاخه‌ای چدن، چدن خاکستری است.

چدن‌های خاکستری از دو آلیاژ معروف با نام‌های GG-20 و GG-25 تشکیل شده است که در صنایع متفاوتی مثل خودروسازی، ساخت بدنه موتورهای الکتریکی، ساخت لوله، شیر و اتصالات، پمپ‌سازی، و ساخت قطعات، تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عناصری که در چدن خاکستری به غیر از عنصر آهنی استفاده شده است، به شکل زیر است.

  • سیلیسیم :۰/۵ الی۱/۵ درصد
  • منگنز : ۰/۲ الی ۰/۸ درصد
  • فسفر : زیر ۰/۱ درصد
  • کربن : ۳/۵ الی ۴ درصد
  • گوگرد : زیر ۰/۰۶ درصد

source: چدن چیست؟

کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت و انواع آن

اصولا کامپوزیت ها از دو یا چند ماده فیزیکی و شیمیایی تشکیل شده اند که این امر به جهت بالا بردن مقاومت و افزایش درخشندگی، در این محصول است. امروزه تکنولوژی بخش بزرگی از تولیدات کشور را به خود اختصاص داده، مواد کامپوزیت نقش تعیین کننده ای در زندگی روزمره دارد. ازدیگر ویژگی های این محصول، نداشتن دور ریز و قابلیت بازیافت است. کامپوزیت از قیمت بسیار بالایی برخوردار است، به همین دلیل در ایران از آن برای تولیداتی چون قوطی و میلگرد و نبشی نمیتوان استفاده کرد.

ماده کامپوزیت (composite) چیست؟

کامپوزیت ها ازسه قسمت تشکیل شده اند که شامل فازمیانی، ماتریس(زمینه)، تقویت کننده میباشد. تاثیر کامپوزیت در طبیعت نیز مشاهده میشود. برای مثال یک درخت را در نظر بگیرید، که در فیبرهای سلولوزی بلند ماده ای به نام لینگنین، (نام نوعی پلیمر است) این فیبرها را کنار هم ثابت میکند و شبیه به کامپوزیت عمل میکند. در این مقاله سعی داریم شما را با کامپوزیت، مزایا و ویژگی های آن آشنا کنیم. با سپاهان استیل همراه باشید.

تفاوت کامپوزیت و آلیاژ چیست؟

آلیاژ هم مانند کامپوزیت، از ترکیب حداقل دو عنصر تشکیل می‌شود. اما تفاوت‌هایی میان این دو وجود دارد که کاربرد آن‌ها را متفاوت کرده است. بسیاری از تکنولوژی‌های نوین وجود دارد که، استفاده از آلیاژها پاسخگوی آن نیست و حتماً بایستی از کامپوزیت‌ها استفاده شود. برای اطلاع از تفاوت‌های میان آلیاژ و کامپوزیت، مطالب زیر را مطالعه فرمایید. 

در فرایند تولید آلیاژها، عناصری که با یک دیگر ترکی می‌شوند، حتماً باید فلز باشد؛ ولی در تولید کامپوزیت‌ها این گونه نیست و عناصر می‌تواند غیر فلزی باشد.

مواد سازنده کامپوزیت‌ها با روش فیزیکی از یکدیگر جدا می‌شوند ولی عناصر سازنده آلیاژ برای بازگشت به حالت اولیه، نیازمند واکنش شیمیایی هستند.

آلیاژها به دو دسته همگن و ناهمگن تقسیم می‌شوند. ولی کامپوزیت‌ها فقط نا همگن هستند.

آلیاژها هادی هستند ولی برخی کامپوزیت‌ها میزان کمی از الکتریسیته را عبور می‌دهند ولی بیشتر آنها نارسانا می‌باشند.

کامپوزیت‌ها دارای پیوند هستند ولی آلیاژها این گونه نیستند.

کامپوزیت‌ها دارای نقاط جوش و ذوب مشخصی هستند ولی آلیاژها در دمای مختلف ذوب می‌شوند.


source: کامپوزیت چیست؟

سقف کاذب و کاربرد آن در معماری داخلی

یک نمونه از متریال هایی که در انواع خانه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد سقف کاذب است، که پایین تر از سقف اصلی ساختمان اجرا می‌شود و به دلیل تنوع و قابلیت نورپردازی، نمای به خصوصی به سقف می‌دهد. کاربرد سقف کاذب تنها برای منازل مسکونی نیست، این محصول را میتوان در دکوراسیون مغازه، دفاتر اداری، فروشگاه ها و سالن های اجتماعات به کارگرفت.

سقف کاذب به وسیله ی سازه های خاصی مانند پروفیل های فلزی، نبشی ها و قوطی های ساختمانی فلزی به سقف اصلی و دیوار های اتاق متصل می‌شود.

ویژگی های سقف کاذب

  • جلوگیری از انتقال حرارت به بیرون ازساختمان
  • ایجاد فضایی چشم گیرو مدرن درفضای خانه
  • سهولت دسترسی به تأسیسات زیر سقف
  • طول عمربالا
  • سقف کاذب رابیتس

رابیتس نام یک نوع توری فولادی است که پیش از گچ کاری برای زیرسازی استفاده می‌شود. برای اینکه رابیتس محکم درجای خود بایستد باید از میله‌ های عمودی و افقی استفاده شود و اگر رابیتس جنس چوبی داشته باشد باید با منگنه ثابت شود. یکی از قابلیت های مهم و خوب رابیتس دسترسی آسان به مصالح آن است.


بهترین قیمت نبشی را در سایت سپاهان استیل مشاهده نمایید.


سقف کاذب آکوستیک

این سقف با فاصله‌ای که تا سقف اصلی ایجاد می‌کند مانند عایقی برای حرارت و صدا عمل می‌کند، خود سقف نیز متریال عایق در برابر حرارت و صدا را دارا می‌باشد. این سقف‌ها معمولاً در مکان‌های پر سر صدا کاربرد دارد که صدا نباید منعکس شود، به همین دلیل سقفی که مورد استفاده قرار می‌گیرد باید از نوع آکوستیک باشد.

کارایی سقف کاذب آکوستیک

کاربرد سقف آکوستیک عموماً در سینماها، تالارها، محل‌های اجرای همایش و استودیوهای ضبط  می‌باشد. ساختار سقف آکوستیک معمولاً پارچه، مقوای فشرده و در برخی موارد گچ است.

سقف کاذب پی‌وی‌سی (PVC)

سقف کاذب پی وی سی (PVC) در مواقعی کاربرد دارد که هزینه کم و زمان نصب محدود و نصب آسان مد نظر باشد و در عین حال ویژگی‌های یک سقف کاذب را تا حدی دارا باشد. تنوع رنگ و طرح در این نوع سقف زیاد است و به عنوان یک عایق خوب عمل می‌کند، متریال قالب این محصول پلاستیک است به همین دلیل قابل شست و شو می‌باشد، از دیگر ویژگی‌های این نوع سقف ضد رطوبت بودن آن است که گزینه مناسبی برای ناحیه شمال کشور و شهرهای باران خیز می‌باشد. همچنین این سقف در ساخت حمام و توالت بسیار مورد استفاده واقع می‌شود.


source: سقف کاذب و کاربرد آن در معماری داخلی

انواع و کاربرد نبشی

شکل ظاهری نبشی به صورت L انگلیسی می‌باشد و یکی از مقاطع فولادی پرکاربرد به شمار می‌رود.

نبشی با جنس‌هایی از قبیل استیل و کاربنی تولید می‌شود که هریک کاربردهای متفاوتی دارند.

در این مطلب به شرح اختصاصی نبشی و انواع آن میپردازیم بنابراین با مجموعه سپاهان استیل همراه باشید.

انواع نبشی

تولید نبشی‌ها در انواع مختلفی بوده که یکی از این انواع که زیاد با آن مواجه می‌شوید، نبشی آهنی است.

نبشی آهنی در سازه‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول از دو ضلع عمود برهم تشکیل شده که در کاربردهای مختلفی از آن استفاده می‌شود.

شکل ظاهری نبشی آهنی به صورت L انگلیسی می‌باشد که در سازه‌های فولادی از انواع مهم به شمار می‌رود.

همان طور که گفته شد نبشی ها دارای دو قسمت عمود بر یکدیگر می باشند که ممکن است این دو قسمت در یک اندازه و یا در اندازه مختلفی باشند. به این ترتیب به آن ها بال مساوی و یا بال غیر مساوی می گویند. ضخامت و طول بال های نبشی ها بیانگر نام انواع نبشی می باشد.

اگر نبشی از دوبال مساوی تشکیل شده باشد، به آن بر اساس اندازه بال برای مثال L200 و اگر بال ها دارای اندازه های نامساوی باشند، آن را برای مثال L200*300 نامگذاری می نمایند که این اعداد بر روی آن ها نوشته شده و در هنگام خرید نبشی می توانید آن را بر روی نبشی مشاهده کنید.

نبشی ها انواع مختلفی دارند. می توان آن ها را از لحاظ تولید به دو نوع تقسیم کرد که شامل نبشی پرسی و نبشی فابریک می باشد. از لحاظ ظاهری نیز، نبشی ها به دو نوع نبشی بال مساوی و نبشی بال نامساوی تقسیم می شوند.


ادامه مقاله در انواع و کاربرد نبشی

تیرچه فلزی و اجزای تشکیل دهنده آن

یکی از مهم ترین مصالحی که در ساختمان سازی استفاده میشود، تیرچه‌ها میباشند.

بطور کلی تیرچه‌ها در دو نوع زیر تقسیم بندی میشود.

  • تیرچه فلزی (کرومیت)
  • تیرچه بتنی

در این مقاله به بررسی تیرچه کرومیت میپردازیم بنابراین با مجموعه سپاهان استیل همراه باشید.

تیرچه  فلزی

تیرچه فلزی نوعی تیرچه پیش ساخته میباشد که بال فوقانی در آن از یک تسمه و دو میلگرد و بال تحتانی از یک تسمه تشکیل شده است.

دو بال به وسیله‌ی میلگرد خم میشود که در نقش جان عمل کرده و به هم دیگر متصل میشوند.

در فاصله تیرچه‌ها، از مقاطع زیر استفاده میشود.

  • بلوک‌های پیش ساخته بتنی
  • بلوک‌های پیش ساخته بتنی
  • طاق ضربی

هنگام انجام عملیات اجرایی، این تیرچه‌ها نیازی به شمع نداشته و میتواند بارهای اجرایی مستقیم را تحمل کند و به نوعی خود ایستا هستند.

بر همین اساس برای استفاده در سازه‌هایی که طبقات دارای ارتفاع زیادی هستند و عملیات شمع بندی مشکل باشد همچنین هزینه‌های زیادی در برداشته باشد، گزینه‌ی مناسبی هستند.

اجزای تشکیل دهنده تیرچه فلزی کرومیت

اجزای تشکیل دهنده‌ی تیرچه فلزی کرومیت شامل موارد زیر است.

  • بال تحتانی
  • اعضای قطری
  • بال فوقانی

در ادامه به طور اختصاصی به نقد و بررسی هریک میپردازیم.


ادامه در لینک زیر: https://sepahansteel.com/metal-beams

نوسانات قیمت در بازار ورق گرم این روزها

بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، بازار فولاد مخصوصا نوسانات قیمت ورق گرم از وضعیت مناسبی برخوردار نمی‌باشد. در روز شنبه هفته گذشته در شهر اصفهان قیمت ورق گرم با ضخامت 2 میلی‌متر، 7450 تومان معامله شد و در روزهای آخر هفته اخیر به 7300 تومان تنزل پیدا کرد. در اهواز نیز قیمت این کالا 7050 تومان بود و تا اواخر هفته به 6850 تومان رسید.

در طول هفته گذشته جوسازی‌هایی مربوط به عرضه ورق گرم در بورس کالا صورت گرفت که باعث ارائه اطلاعیه‌ای از طرف فولاد مبارکه در رابطه با عرضه هفتگی ورق گرم در بورس کالا شد.

این موضوع در حالی است که حتی بعد از ارائه این اطلاعیه، قیمت ورق گرم با اینکه تحویل آن در سال آتی به اوج خود رسید، باعث شد که تجاری که به رشد قیمت ورق محتاط شده‌بودند، حجم معاملات خود را کمتر کنند.

در روز شنبه، متوسط قیمت ورق‌های رول مبارکه با ضخامت‌های 3 تا 15 میلی‌متر حدود 7956 تومان اعلام شد. این میانگین قیمت تا روز سه‌شنبه به 8137 تومان رسید. از همین رو، بسیاری از دست‌اندرکاران بر این باورند که مانور بر روی ورق مبارکه بسیار پر ریسک می‌باشد. به همین جهت بهتر است که افرادی که از چنین قصدی برخوردار هستند، فعلا از این بازار کناره‌گیری کنند تا متحمل خسارتی نشوند.

در روز شنبه ورق اکسین با ضخامت 10 تا 40 میلی‌متر به قیمت 7858 تومان بود. قیمت این کالا تا روز سه‌شنبه همان هفته به 8122 تومان دست یافت. این روند صعودی قیمت که بر بازار آهن حاکم شده، تجار بزرگ را به وسواس دچار کرده، زیرا تفاوت قیمت کارخانه با قیمت بازار سود بیشتری را نصیب وزارت دارایی می‌کند تا تجار بازار.

به همین ترتیب، بیشتر معاملاتی که حتی به صورت رسمی صورت می‌گرفت، زیر سوال رفته‌‌است. به دلیل شرایط حاکم بر بازار، تحویل کالا با محدودیت زیادی روبه‌رو شده و حتی در مواردی با درگیری و ابهام همراه است. برخی از تجار سعی بر این دارند که ورق‌های گیلان و یا اراک را فارق از تفاوت کیفی زیاد، با ورق اکسین جایگزین کنند. به همین ترتیب، سهم زیادی از تقاضای اکسین از بازار حذف خواهد شد.

منبع: آهن ملل اصفهان (ahanmelal)